Reklambloggen

februari 4, 2009

Engagemang – den helige graal. Här är ett spår till.

Filed under: Uncategorized — reklambloggen @ 9:30 e m

Engagemang har utvecklats till något av en helig graal, den lurar i framtiden, men ändå så nära att vi förstår dess betydelse. Alluring almost, som Micael Dahlén säger. Vi kan mäta effekterna av reklamens förmåga att skapa engagemang, men vi har väldigt svårt att definiera och mäta själva engagemanget. (se gärna mitt tidigare inlägg)

En av de artiklar och blogginlägg om reklam som dykt upp efter super-bowl handlar om engagemanget. Det är konsultfirman Innerscope som har mätt de olika spotarnas förmåga att skapa engagemang med hjälp av en väst som bärs av intervjuobjekt som tittar på, i det här fallet, super-bowl. Västen mäter puls, andning, svettning och rörelse, vilket enligt Innerscope reflekterar individens engagemang.

Med tanke på hur genuint ointresserade vanliga människor (dvs inte sådana reklamidioter som du och jag) är, så kan man ju tycka att det ska allt vara en mycket engagerande reklamspot om man ska börja svettas och flåsa. Men man får väl anta att om metoden inte fungerar hade Innerscope lagt ned den. Det skulle vara intressant dock att testa spotar med västen och jämföra med en awareness modellering av resultaten.

1 kommentar »

  1. […] – nu fångad på film Sparat under: Uncategorized — reklambloggen @ 9:35 e m I ett tidigare inlägg skrev jag att vi har svårt att mäta engagemang i reklam. Nu finns den dock fångad på film och […]

    Pingback av Engagemang - nu fångad på film « Reklambloggen — mars 2, 2009 @ 9:35 e m | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: