Reklambloggen

juni 12, 2009

Koenigsegg + SAAB = Apple?

Filed under: Uncategorized — reklambloggen @ 9:53 e m
Tags: ,

Jag tror att Koenigsegg kan vara en bra ägare för SAAB.

Det finns ett värde i varumärket SAAB, uppvuxet bland skarpa ingeniörer som gått sina egna vägar. Men det krävs någon som vågar låta SAAB vara SAAB, någon som vågar gå mot strömmen och göra egna lösningar. SAAB skulle kunna bli bilvärldens Apple. För att nå dit tror jag det krävs någon som har känsla för historie, passion för bilar och vågare gå sin egen väg, och det är Koenigsegg. Låt SAAB bli en bil med en särpräglad design och särskiljande innovationer som inte är det det allra senaste komponenterna, utan ett nytänkande i gränssnittet mellan människan och maskinen. Låt SAAB hitta en nisch, människor som vill visa att de bryr sig mer om det mänskliga än de tekniska specarna i bilen, som visar att bilen är tillräckligt bra för dem och den enda som är tillräckligt snygg.

SAAB kommer inte kunna ha den billigaste produktionen eller den största FOU avdelningen, de måste ta betalt för något annat. Jämför en Apple med en PC med motsvarande prestanda och se vilken premie som Apple kan ta ut, inte för antalet kärnor, GhZ i processorna eller storleken på RAM minnet utan för att den är mänskligare i hur den interagerar med dig, för att den är snyggare och för att den säger att här kommer en datoranvändare som inte snöat in på komponenterna utan som ser datorn som ett hjälpmedel i sin kreativitet. Det finns ingen annan bil som kan bli bilvärldens Apple och jag tror inte det finns många andra ägare än Koenigsegg som kan se och realisera den visionen. 

Den liberala ekonomen i mig säger att SAAB kan försvinna för att de har underpresterat, men hjärtat hoppas att det ska komma något ur det här som är bra för SAAB.

Kommentera »

Inga kommentarer ännu.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: